Online video is niet meer weg te denken uit het dagelijks leven en wint alleen maar aan populariteit. Wist je dat online video ook een effectief middel kan zijn binnen je content-marketingstrategie?

Online video is hot!

Zoals gezegd groeit de populariteit van online video nog steeds. Het enorme succes van YouTube is hier een mooi voorbeeld van. De afgelopen twee jaar is het aantal uren dat gebruikers video kijken op YouTube met maar liefst 60 procent gegroeid. Inmiddels heeft YouTube meer dan een miljard gebruikers. Dat is bijna een derde van alle internetgebruikers ter wereld! Je doelgroep bevindt zich dus ook onder deze kijkers. Bovendien zorgen moderne technologieën ervoor dat video niet meer alleen is weggelegd voor de grote bedrijven met enorme marketingbudgetten; ook jij kunt met video aan de slag!

Waarom videomarketing?

Veel decision makers binnen organisaties hebben steeds minder tijd om zich te informeren. Met behulp van een video kun je veel informatie geven in korte tijd. Video is dus een ideaal medium voor contentmarketing. Daarnaast is aangetoond dat de gemiddelde gebruiker ongeveer 88 procent langer op een website blijft die gebruikmaakt van video en dat websites die gebruikmaken van video het dubbele aantal conversies genereren. Bovendien is het uploaden van een video via YouTube ook goed voor je vindbaarheid in Google, omdat Google een hoge ranking geeft aan websites die een relevante YouTube-video embedden.

Moment en boodschap

Wanneer je gebruikmaakt van de content-marketingstrategie, draait het allemaal om het aanbieden van de juiste content op het juiste moment. Als je video wilt aanbieden aan je doelgroep, zijn er verschillende soorten video’s die je kunt gebruiken om je boodschap over te brengen. Zo kun je kiezen voor een teaser die de interesse van de kijker wekt en dus erg geschikt is voor de awareness-fase, of voor een educatieve uitleganimatie die meer geschikt is voor de consideration-fase. Ben je benieuwd welke typen video je kunt gebruiken? Lees dan de gratis whitepaper aan de rechterkant.

De stijl van de video is natuurlijk volledig aan te passen aan je wensen; of je nu kiest voor een animatie, vlog of speelfilm. Houd daarbij wel altijd je doelgroep en boodschap in het oog. Zorg ervoor dat je jouw boodschap op een heldere manier overbrengt, in een vorm die aansluit bij je doelgroep. Wil je meerdere onderwerpen bespreken? Dan kun je er wellicht beter voor kiezen om specifieke video’s te maken en deze op aparte pagina’s te plaatsen die verwijzen naar specifieke opvolgcontent.

Whitepaper: De uitleganimatie uitgelegd

Een uitleganimatie – de naam zegt het al – is een animatievideo waarin je op een effectieve manier je bedrijf, product, website, app en andere zaken uitlegt. In de whitepaper ‘De uitleganimatie uitgelegd’ wordt verteld wat een uitleganimatie precies is en zie je hoe het proces van het ontwikkelen van een animatievideo verloopt.

Download