Uitleganimatie

3D-animatie

Wil je graag een animatie laten maken die écht tot leven komt? Studio Picxel maakt volledig driedimensionale animaties, waarbij objecten als het ware loskomen uit de achtergrond en het mogelijk is om van camerahoek te veranderen. Ook kun je variëren met bepaalde textures (materialen), reflectie, lichtinval en schaduw. In een 3D-animatie wordt gebruikgemaakt van 3D-modellen. Een techniek die ook wordt toegepast in animatiefilms zoals Shrek en Ice Age.

Bewegen als een echt mens

Wist je dat de 3D-figuurtjes zoals in het voorbeeld net als echte mensen bestaan uit een geraamte? Door joints (in feite de botten) toe te voegen aan de verschillende lichaamsdelen, is het mogelijk om een geanimeerd persoon precies zo te laten bewegen als een mens. In deze animatie is ervoor gekozen om de animatie extra flexibel te maken. De benen van het mannetje bestaan bijvoorbeeld uit negen gewrichten, in plaats van alleen de knie. De details zoals de snor en de kuif van het mannetje zijn volledig dynamisch gemaakt. Hierdoor deinen ze mee op elke beweging. Om het geheel nog wat speelser te maken is er een klein stuitereffect toegevoegd.

Whitepaper: De uitleganimatie uitgelegd

Een uitleganimatie – de naam zegt het al – is een animatievideo waarin je op een effectieve manier je bedrijf, product, website, app en andere zaken uitlegt. In de whitepaper ‘De uitleganimatie uitgelegd’ wordt verteld wat een uitleganimatie precies is en zie je hoe het proces van het ontwikkelen van een animatievideo verloopt.

Download