Uitleganimatie

Engineering

Onze klant EPLAN is wereldwijd misschien wel de grootste leverancier van engineeringsoftware. Zij helpen hun klanten met behulp van software om de engineeringsprocessen te verbeteren. Hoewel wij geen experts zijn op het gebied van engineering hebben we wel een uitleganimatie voor EPLAN kunnen maken! Onze copywriter heeft EPLAN gebeld en na een kort interview zijn we tot het script gekomen. Nu is voor iedereen inzichtelijk hoe EPLAN helpt om het engineeringsproces te optimaliseren!

Ontwerpproces

Dit was de eerste animatie die wij voor EPLAN maakten, bovendien wisten we dat dit de eerste video uit een reeks zou zijn. Aan ons dus de taak om de huisstijl van EPLAN (basic: rood/zwart/wit) om te gieten in een mooie videovorm. Uiteraard moesten we hiervoor trouw blijven aan het kleurenschema, maar deze hebben we extra pit kunnen geven. Door bijvoorbeeld gebruik te maken van transparantie en schaduwen krijg je hele mooie kleurverlopen. Kijk onderstaand eens naar de before (storyboard) en after (fragment uit de video)!

Before (storyboard)

After (resultaat)

Whitepaper: De uitleganimatie uitgelegd

Een uitleganimatie – de naam zegt het al – is een animatievideo waarin je op een effectieve manier je bedrijf, product, website, app en andere zaken uitlegt. In de whitepaper ‘De uitleganimatie uitgelegd’ wordt verteld wat een uitleganimatie precies is en zie je hoe het proces van het ontwikkelen van een animatievideo verloopt.

Download