Uitleganimatie

Engineering

EPLAN is wereldwijd een belangrijke leverancier van engineeringsoftware. Met EPLAN Experience helpt het bedrijf klanten om hun engineeringproces zo in te richten dat faalkosten in later het productieproces worden voorkomen. Het is echter een complexe oplossing voor een complex probleem. In totaal is twee uur aan gespreksstof verwerkt tot een uitleganimatie van nog geen twee minuten. De essentie van het probleem en de oplossing vatten in woord en beeld, dat is waar Studio Picxel het verschil maakt. Wij dompelen ons onder in uw belevingswereld, en in die van uw klanten.

Ontwerpproces

Dit was de tweede animatie die Studio Picxel voor EPLAN heeft gemaakt. Aangezien wij vooraf wisten dat dit een reeks video’s zou worden, konden we de zorgvuldig samengestelde stijl hergebruiken en één lijn in de video’s behouden. Zowel inhoudelijk als visueel. Uiteraard zijn we trouw gebleven aan het kleurenschema van EPLAN en hebben we deze extra pit kunnen gegeven door gebruik te maken van transparantie en schaduwen. Bekijk onderstaande before (storyboard) en after (de video) en oordeel zelf!

Before (storyboard)

After (video)

Whitepaper: De uitleganimatie uitgelegd

Een uitleganimatie – de naam zegt het al – is een animatievideo waarin je op een effectieve manier je bedrijf, product, website, app en andere zaken uitlegt. In de whitepaper ‘De uitleganimatie uitgelegd’ wordt verteld wat een uitleganimatie precies is en zie je hoe het proces van het ontwikkelen van een animatievideo verloopt.

Download