Uitleganimatie

Packman meets Donkey Kong

Onze klant Forza Consulting kwam zelf met het idee om hun nieuwe uitleganimatie in 8-bit uit te voeren. Dit is uiteraard een knipoog naar de naam van hun product ‘Packman’. We zijn gaan brainstormen en bedachten dat we één van de meest iconische 8-bit games konden gebruiken om dit verhaal uit te leggen. Zoals je in de animatie kan zien hebben we het idee geleend van de oude Donkey Kong game! Het was een hele leuke uitdaging om in deze stijl de video te ontwerpen en animeren en de klant werd enorm enthousiast van het resultaat! Benieuwd hoe we jouw idee kunnen omzetten tot een mooi eindproduct? Neem gerust eens vrijblijvend contact op!

8-bit

De stijl van deze animatie heet 8-bit. Dit is de iconische stijl die we vroeger door technische ‘beperkingen’ hanteerden op (spel)computers. Tegenwoordig zie je de stijl weer heel vaak terugkeren omdat het bij velen een gevoel van nostalgie opwekt. Bij deze stijl gebruik je grote pixels die ervoor zorgen dat je beelden er blokkerig ogen. In de beweging is het ook essentiëel dat de poppetjes niet helemaal vloeiend bewegen.

Het klinkt als een lastig begrip, maar eigenlijk is het heel logisch. Iedereen beschikt over data tegenwoordig, van een kladblaadje tot aan je e-mails en van usb-sticks tot je laptop of smartphone. Hoe zorg je ervoor dat al je informatie veilig is en daardoor dus onbereikbaar voor inbrekers of hackers? In de tijd van de AVG is dit een herkenbaar probleem. In deze video leggen we eenvoudig uit waar je rekening mee moet houden om jouw informatie veilig te houden!

Whitepaper: De uitleganimatie uitgelegd

Een uitleganimatie – de naam zegt het al – is een animatievideo waarin je op een effectieve manier je bedrijf, product, website, app en andere zaken uitlegt. In de whitepaper ‘De uitleganimatie uitgelegd’ wordt verteld wat een uitleganimatie precies is en zie je hoe het proces van het ontwikkelen van een animatievideo verloopt.

Download