Uitleganimatie

Kevin the Chameleon

In deze nieuwe animatievideo voor Cisco speelt Kevin de kameleon een grote rol. Hij bevindt zich in een leuk scenario en trekt de aandacht met een leuk feitje. Hierin wordt een vergelijking getrokken met een IT’er. De kameleon heeft dankzij ogen die alle kanten op kunnen draaien een zichthoek van 360 graden. Zodoende ziet het gevaar lang van tevoren aankomen. De boodschap: Met Cisco’s software heb jij net zoveel inzicht in je netwerk!

Het prikkelende begin van beide video’s trekt direct de aandacht van de kijker. De vaart die erin zit nodigt uit om te blijven kijken.

Opvallen op Cisco.com

Deze video zit aan de voorkant van de buyer journey, zoals we dat in Nederland noemen. In Amerika refereerden ze hiernaar met ‘Top Of The Funnel’. Deze video is dus TOFU. Omdat je in deze fase nog niet op alle productdetails ingaat, hebben we een andere insteek genomen. In deze video trekken we eerst de aandacht van de kijker door een interessant scenario te pakken en een leuk weetje te vertellen. Maar binnen een paar seconden weten we dit feitje om te draaien naar het leven van IT’ers. Cisco was enorm enthousiast en inmiddels prijkt onze video op de internationale website van Cisco!

Whitepaper: De uitleganimatie uitgelegd

Een uitleganimatie – de naam zegt het al – is een animatievideo waarin je op een effectieve manier je bedrijf, product, website, app en andere zaken uitlegt. In de whitepaper ‘De uitleganimatie uitgelegd’ wordt verteld wat een uitleganimatie precies is en zie je hoe het proces van het ontwikkelen van een animatievideo verloopt.

Download