Uitleganimatie

Your moment of zen

Hoe leg je de wereld uit dat jij de oplossing in huis hebt voor IT-beheerders die totaal gestrest raken omdat het bedrijfsnetwerk veel te ingewikkeld is geworden? Die vraag legde Cisco Amerika voor aan ContentXperience. Het antwoord, dat wij in nauwe samenwerking met ContentXperience bedachten, kan iedereen sinds juni bekijken op Cisco.com.

In plaats van te verdiepen in de oplossing, hebben we ons in de 1-minuut durende animatie gefocust op het resultaat. Je netwerk beheren met een gerust hart.

Aandacht trekken

Met deze video hebben we een andere insteek genomen dan gebruikelijke uitleganimaties. We wilden de aandacht van de kijker trekken door ze een grote tegenstelling voor te leggen. What do you do to achieve a calm state of mind? We vragen min of meer waar jij als eerste aan denkt als je tot rust wil komen. Is dat een bad, een wandeling door het park of een avondje Netflixen? Nou, in ieder geval niet het beheren van je netwerk. Maar met de oplossing van Cisco wel! Díe manier van storytelling trekt de aandacht, en dat bleek! We hebben dit idee gepitcht aan hét hoogste brand-team van Cisco USA, en staan inmiddels live op hun internationale website.. Trots!

Whitepaper: De uitleganimatie uitgelegd

Een uitleganimatie – de naam zegt het al – is een animatievideo waarin je op een effectieve manier je bedrijf, product, website, app en andere zaken uitlegt. In de whitepaper ‘De uitleganimatie uitgelegd’ wordt verteld wat een uitleganimatie precies is en zie je hoe het proces van het ontwikkelen van een animatievideo verloopt.

Download