Uitleganimatie

Roosterwebsite

De oude roosterwebsite van de Vrije Universiteit schijnt niet altijd even overzichtelijk te zijn geweest. Daarom heeft de VU een nieuwe roosterwebsite ontwikkeld. Om die nieuwe roosterwebsite onder de aandacht te brengen bij al haar studenten (en docenten) heeft de Vrije Universiteit van Amsterdam ons gevraagd of wij een uitleganimatie voor ze konden maken waarmee de vernieuwde website werd gepromoot.  Bekijk het resultaat hier naast!

Kan jij het zien?

De hoofdrolspeler van deze animatie, heb je die al eens goed bekeken? We hebben namelijk geprobeerd om deze niet overduidelijk mannelijk of vrouwelijk te maken. Dat was nog best een aardige klus kunnen we je vertellen. Wordt het dan lang of kort haar, een lange of een korte broek en krijgt ‘het’ grote of kleine lippen. Weet je wat, we gaan overal tussenin zitten en dan laten we het in het midden of we over een jongen of meisje hebben. Genderneutraal is tegenwoordig ook helemaal hip toch.

Whitepaper: De uitleganimatie uitgelegd

Een uitleganimatie – de naam zegt het al – is een animatievideo waarin je op een effectieve manier je bedrijf, product, website, app en andere zaken uitlegt. In de whitepaper ‘De uitleganimatie uitgelegd’ wordt verteld wat een uitleganimatie precies is en zie je hoe het proces van het ontwikkelen van een animatievideo verloopt.

Download